info@incirdanismanlik.com
0538 347 38 38
Anasayfa
Kurumsal
Hakkımızda
Misyon Ve Vizyon
Kalite Politikası
Belgelerimiz
Hizmetlerimiz
Sağlık Turizmi Yetki Belgesi
İş Kazası Tazminatı
Araç Değer Kaybı
Ölümlü Trafik Kazası
Yaralanmalı Trafik Kazası
Mali Danışmanlık
Yanlış Müdahale Ve Tıbbi Müdahale Tazminatı
İletişim
Ölümlü Trafik Kazasında Karşı Tarafa Hangi Davalar Açılabilir
Ölümlü Trafik Kazasında Karşı Tarafa Hangi Davalar Açılabilir
Footer - TR
Ölümlü Trafik Kazasında Karşı Tarafa Hangi Davalar Açılabilir
Kategori: ALKALEN FOSFATAZ
Ölümlü Trafik Kazasında Karşı Tarafa Hangi Davalar Açılabilir
Ülkemizde her yıl binlerce trafik kazası meydana gelebilmektedir. Bunlar sadece maddi hasarlı olabilmekte iken bazıları ise yaralanmalı veya ölümlü bir şekilde sonuçlanabilmektedir. Burada İncir Danışmanlık profesyonel danışmanları olarak ölümlü trafik kazası sonucunda karşı tarafa açılacak davalar ile ilgili bilgiler aktarmaya çalışacağız...
Ölümlü Trafik Kazasında Karşı Tarafa Hangi Davalar Açılabilir?
Ölümlü trafik kazası sonucunda ölen kişinin yakınları maddi veya manevi olarak karşı tarafa dava açabilirler. Bu tür davalar sonucunda karşı taraf hapis cezasına veya para cezasına da çarptırılabilmektedir.
Ölümlü trafik kazası sonrasında manevi tazminat davasını ölen kişinin yakın akrabaları açabilir. Yine aynı şekilde maddi tazminat davasını da ölen kişilerin yakınları açabileceği gibi kişinin kaza öncesinde maddi destekte bulunduğu mirasçısı olmayan kişilerde maddi yoksunluk çektikleri gerekçesi ile dava açabilirler.
Maddi Tazminat Tutarı Nasıl Belirlenir?
Ölen kişinin annesi, babası, kardeşi, çocukları veya nişanlısı maddi yoksunluk çektikleri gerekçesi ile maddi tazminat davası açabilirler. Maddi tazminat tutarı hesaplanırken dikkate alınan en önemli kıstas ölen kişinin yaşıdır.
Ölüm sonucunda maluliyet oranı %100 olarak kabul edilir. Bunun sonucunda ise kişinin yaşı ve hayatta olsaydı ne kadar bir süre daha çalışabileceği baz alınır. Ülkemizde aktif çalışma hayatı için emekli olma yaşı 65'tir. Pasif olarak çalışma yaşı ise 72 olarak baz alınmaktır. Örneğin 40 yaşında trafik kazası sonucu ölen kişinin 32 yıl daha çalışabileceği veya 20 yaşında ölen bir kişinin 52 yıl daha çalışabileceği göz önüne alınarak maddi tazminat davası hesaplaması yapılır.
Ölümlü trafik kazası tazminat davası sürecinde dikkat edilen bir başka husus ise kişinin aylık ortalama kazancıdır. Bu kıstas da göz önüne alınarak oluşacak maddi tazminatın mağdur eden tarafından karşılanabilmesi istenebilir.
Ölümlü Trafik Kazaları Sonrasında İncir Danışmanlık Uzmanlarından Destek Alın!
Yılların bilgi ve birikimine sahip uzmanları bünyesinde barındıran İncir Danışmanlık, ölümlü trafik kazası davaları ile ilgili daha önce oldukça fazla olumlu sonuçlar almış uzmanları bünyesinde barındırmaktadır.
Tazminat davaları konusunda oldukça başarılı olan uzmanlar sayesinde bu süreçleri başarılı bir şekilde yöneterek en iyi maddi ve manevi tazminatı almaya hak kazanabilirsiniz. Türkiye'nin neresinde olursanız olun ölümlü trafik kazası davaları ile ilgili danışmanlık hizmetleri almak için iletişime geçebilirsiniz...
Buraya Yorumunuzu Bırakabilirsiniz...
Adınızı Giriniz.!
Soyadınızı Giriniz.!
Email Giriniz.!
Email formatı Yanlış.!
Telefon Numarası Giriniz.!